Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Stöd Digitala resurser för lärande

DELA

Digitala resurser för lärande

Här hittar du digitala resurser som du som jobbar i Växjö kommun har tillgång till. Många av dessa nås via Skolon Länk till annan webbplats., ett bibliotek av digitala skolverktyg. Utbudet av resurser kan ändras, så kom gärna hit ofta och håll dig uppdaterad.

Bild

Resurser från A till Ö

Många av tjänsterna kan användas av alla, medan andra kan vara tillgängliga för en särskild grupp, till exempel förskolan. Är du anställd i Växjö kommun och har frågor kring hur du får tillgång till det du behöver, kontakta IT-samordnaren i ditt område.

Alla digitala verktyg som är angivna som länslicenser, finns utförligt beskrivna hos AV-Media Kronoberg Länk till annan webbplats.. Denna webbplats hittar du också i Skolon. Länk till annan webbplats.

 

Alex författarlexikon Länk till annan webbplats. har samlat information omskönlitterära författare över hela världen tillsammans med filmatiseringar, priser och litteraturtermer. Lexikonet nås via Skolon Länk till annan webbplats.. Anställda i Växjö kommun kan kontakta skolbibliotekarien angående frågor om Alex.

Art Smart Länk till annan webbplats. är en interaktiv, digital konstpedagogisk plattform främst riktad till grundskolan i Kronobergs län. Art Smart drivs bland annat av Ljungbergmuseet, är en länslicens och nås via AV-Media Kronoberg Länk till annan webbplats..

Creaza Länk till annan webbplats. är ett läromedel som gör det möjligt att skapa tecknade serier, digitala historier, tankekartor och presentationer. Creaza är en länslicens och nås via Skolon Länk till annan webbplats..

Exam.net Länk till annan webbplats. är en digital provplattform som ger läraren möjlighet att säkert utföra prov på elevernas egna enheter, oavsett vilken sort de har. Exam.net kan användas för alla åldrar och nås via Skolon Länk till annan webbplats..

Glosboken.se Länk till annan webbplats. är en webbtjänst för inlärning av glosor och begrepp med spel, övningslägen och utskriftsfunktioner. Glosboken.se är en länslicens och nås via Skolon Länk till annan webbplats..

Inläsningstjänst (ILT) Länk till annan webbplats. har inlästa läromedel, böcker, filmer och guider på ett flertal språk. Material finns från förskola till vuxenutbildning. ILT nås via Skolon Länk till annan webbplats..

IST Lärande förskola Länk till annan webbplats. är Växjö kommuns lärplattform för förskolan. Den nås på flera sätt om du är anställd i Växjö kommun, bland annat genom direktinloggning Länk till annan webbplats. eller via Skolon Länk till annan webbplats..

IST Lärande skola Länk till annan webbplats. är Växjö kommuns lärplattform för skolan. Den nås på flera sätt om du är anställd i Växjö kommun, bland annat genom direktinloggning Länk till annan webbplats. eller via Skolon Länk till annan webbplats..

Kikora Länk till annan webbplats. är ett digitalt läromedel i matematik för högstadiet, gymnasiet och vuxenutbildningen. Kikora är en länslicens och nås via Skolon Länk till annan webbplats..

Landguiden Länk till annan webbplats. är en databas som beskriver alla världens länder, konflikter och organisationer. Landguiden är både ett uppslagsverk och en nyhetstjänst och nås via Skolon Länk till annan webbplats.. Anställda i Växjö kommun kan kontakta skolbibliotekarien angående frågor om Landguiden.

Matteportalen Länk till annan webbplats. erbjuder färdighetsträning i matematik som följer läroplanen för åk 1-6. Den fungerar på surfplattor, smartphones och datorer. Matteportal.se är en länslicens och nås via Skolon Länk till annan webbplats..

Mediearkivet Länk till annan webbplats. är ett digitalt nyhetsarkiv med artiklar från såväl tryckta som digitala medier från hela Norden. Gymnasieskolor och högstadieskolor i Växjö kommun går in via länk som skickats till skolan. Anställda i Växjö kommun kan kontakta skolbibliotekarien angående frågor om Mediearkivet.

Muzzy club BBC Länk till annan webbplats. är ett läromedel för språkinlärning med lärspel knutna till filmer om Muzzy och hans vänner. Muzzy vänder sig både till läskunniga barn och de som inte är det. Språkträningen finns för engelska och ett flertal andra språk. Muzzy är en länslicens och nås via inloggning i AV-Medias mediekatalog Länk till annan webbplats. och via Skolon Länk till annan webbplats..

Ritade tecken Länk till annan webbplats. är en webbtjänst som förmedlar ritade bilder från teckenspråket. Bildbasen innehåller cirka 2500 bilder och utvecklas av Specialpedagogiska skolmyndigheten. Den här licensen tilldelas individuellt. Vänd dig till din specialpedagog för att få tillgång till Ritade tecken.

Skolplus Länk till annan webbplats. har samlat digitala resurser, övningar, spel, utskriftsmaterial och färdiga teman för grundskola och förskoleklass. Skolplus är en länslicens och nås via Skolon Länk till annan webbplats..

SLI Play Länk till annan webbplats. är AV-Media Kronobergs mediekatalog med utbildningsfilmer, spelfilmer och dokumentärer för skolan. SLI Play nås via Skolon Länk till annan webbplats..

Binogi Länk till annan webbplats.är ett digitalt läromedel som har korta filmer på flera språk med svensk undertext. Läromedlet passar alla elever från åk 4 och upp till gymnasiet. Binogi (tidigare Studi) är en länslicens nås via Skolon Länk till annan webbplats..

Svenskaportalen Länk till annan webbplats. erbjuder färdighetsträning i svenska som följer läroplanen för åk 1-3. Svenskaportal.se är en länslicens och nås via Skolon Länk till annan webbplats..

Ugglo förskola Länk till annan webbplats. är ett flerspråkigt verktyg som inriktar sig på läslust och en mer jämlik skola genom ljudbilderböcker. Förskolor i Växjö kommun loggar in via en klassrumskod.

widget online

Widgit online Länk till annan webbplats. stöder inlärning och kommunikation genom att skapa symboldokument, bildkort, scheman och arbetsblad i din webbläsare. Verktyget vänder sig till förskola, grundskola och gymnasium. Den här licensen tilldelas individuellt. Vänd dig till din specialpedagog för att få tillgång till Widgit online.

Hur kommer du rätt?

Det finns flera vägar in. Om du söker Skolon och är anställd i Växjö kommun, stå inloggad i webbläsaren Google Chrome, så hittar du ikonen för Skolon längst upp till höger.

Hittar du inte vad du söker?

En del skolor i Växjö kommun har egna licenser på digitala verktyg eller läromedel som enbart gäller där. Det handlar bland annat om Clio, NE, Gleerups, Digilär, LearnWare och Urkund.

Naturhistoria för din klass

Naturhistoriska riksmuseet erbjuder ett sextiotal lärresurser som är gratis att använda för grundskolan och gymnasiet. Dessutom finns onlinevisningar med museipedagog för 600 kr styck och Pedagog Växjö bjuder fem skolklasser på en sådan visning.

Lära mer

Per Klasson är verksamhetsutvecklare inom utbildningsförvaltningen i Växjö kommun. I en serie artiklar lär han ut digitala tips och trix för ett smidigare arbetsliv.

Nyheter i Google Classroom

Animera mera

Återanvänd gamla uppgifter

Hvar skog har nog sin källa

Skärminspelning som pedagogiskt verktyg


Camilla Jönsson är IT-pedagog för Region Kronoberg och arbetar del av sin tjänst för Växjö kommun. Här kan du läsa hennes publicerade artiklar om digitala verktyg:

Google keep

Fem tips för bättre studieteknik

Få texter upplästa

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida