Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Tre frågor till Linda Cooper

DELA

Tre frågor till Linda Cooper

Hur är det att arbeta på Teknikum och IM, individuellt program? Det ville Sandra Lagerstedt veta och ställde sina frågor till Linda Cooper, som undervisar i Bas, en liten undervisningsgrupp för elever som behöver en strukturerad miljö med få stimuli.

Bild

Varför blev du lärare?

— Av en slump faktiskt, jag ville flytta till Falun eftersom min dåvarande pojkvän var därifrån och skulle gå på lärarhögskolan där. En lärarutbildning är ju alltid bra att ha tänkte jag, även om det inte var ett yrke som jag hade tänkt på tidigare. Trivdes direkt med utbildningen och yrkesvalet! Nu, efter 23 år som lärare, ångrar jag det inte en sekund!

Vilka är dina favoritstunder som lärare?

— Att få vara med när en ung människa lyckas med något som de har kämpat hårt med. Glittret i ögonen när de inser att de kan! Magiskt.

Vad är svårast med att vara lärare?

— När eleverna far illa utanför skolan och man inte kan hjälpa till så snabbt som man skulle önska. Att "släppa" jobbet när man kommer hem är en omöjlighet vid sådana tillfällen, det blir många tankar som snurrar.

Till sist, vilken person ska få dina tre frågor?

— Jag skulle vilja ställa tre frågor till Jesper Kedjevåg, legitimerad yrkeslärare och målarmästare på Kungsmadskolan:

  1. Vad är den största utmaningen med att vara lärare?
  2. Har du någonsin ångrat ditt yrkesval?
  3. Vilket råd skulle de ge till en till "nybakad" lärare?

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida