Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Tre frågor till Sandra Lagerstedt

DELA

Tre frågor till Sandra Lagerstedt

Prestigelöshet, se där något som Sandra Lagerstedt, lärare i svenska och engelska på Skanskagymnasiet, uppskattar mest. Bengt Johansson på Centrumskolan ville ha svar på tre frågor och det fick han.

Sandra Lagerstedt

Vad är det bästa med att arbeta som lärare?

— Det bästa med att arbeta som lärare är kontakten med eleverna. Att se elever växa och våga anta nya utmaningar är fantastiskt.

Varje arbetsdag är unik och varje nytt läsår en möjlighet att få en nystart är också en stor fördel.

Om du fick makt att ändra en sak i skolans värld, vad skulle du förändra då?

— Jag önskar att elever fick utvecklas i sin egen takt och att det var mindre fokus på bedömning som lärare. Jag önskar att det var mer fokus på lärande och utveckling, snarare än resultat. Jag önskar också att fler elever kände sig hemma/rätt i skolan och att det fanns plats för fler variationer i skolans värld hellre än att så många elever känner sig ”fel” eller otillräckliga.

Vad värdesätter du mest hos en kollega?

— Prestigelöshet! När vi arbetar tillsammans som ett lag i motgångar och kan glädjas åt framgångar tillsammans, är det bästa hos mina kollegor. En bra kollega ser till elevens bästa men också till kollegiets välbefinnande. En bra kollega säger ifrån när något är fel men ser också möjligheter istället för problem.

Och nu får du berätta vem du vill ställa dina tre frågor till!

— Jag vill gärna skicka mina frågor till Linda Cooper på Teknikum, som undervisar på IM, individuellt program:

  1. Varför blev du lärare?
  2. Vilka är dina favoritstunder som lärare?
  3. Vad är svårast med att vara lärare?

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida