Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Google keep bringar ordning

DELA

Google keep bringar ordning

I en serie korta artiklar ger IT-pedagog Camilla Jönsson tips om appar och digitala tjänster som hjälper elever - och lärare. Den här gången handlar det om en av Camillas favoriter bland alternativa verktyg: google keep.

Bild

Alternativa verktyg, Digitala lärverktyg, Assisterande teknik, det finns många olika namn på detta. Alternativa verktyg kan vara ett annat sätt att ta till sig kunskap på. De elever som inte kan läsa och skriva tillräckligt bra kan genom talsyntes ta till sig text genom öronen istället för ögonen. Detta gör att man inte missar kunskapsinhämtningen i olika ämnen trots sina svårigheter. Detta gör att eleverna blir självständiga i sitt skolarbete och inte behöver ha någon som läser för dem.

Google Keep har väldigt många bra funktioner.

Programmet ligger i googles appar och finns för alla som har google workspace, man kan också ladda ner appen i en telefon eller platta och jobba därifrån. Eftersom du är inloggad på ditt googlekonto så synkas det du har på datorn med det du har i appen. De användningsområden som jag använder Google Keep till som pedagog/elev är dessa:

  • Skapa anteckning
  • Dela anteckning
  • Skapa listor (checklistor, arbetsschema)
  • Påminnelse- kopplat till Google kalendern
  • Tillägget - spara i Keep
  • OCR skanna- text läsbar och redigerbar
  • Bilder in i ett dokument

Ovan i bilden ser du exempel på flera olika sorters listor som är skapade i Google Keep.


Text: Camilla Jönsson, AV-media

Camilla Jönsson är IT-pedagog för Region Kronoberg och arbetar del av sin tjänst för Växjö kommun. I en serie artiklar får du lära sig om nyttiga verktyg och tips som underlättar inlärning för dina elever.

Är det någon fråga du vill att Camilla svarar på här får du gärna skicka den till pedagogvaxjo@vaxjo.se

Tidigare texter:
Fem tips för bättre studieteknik
Få texter upplästa

Mer läsning:
Camilla har en sida om alternativa verktyg hos AV-media. Länk till annan webbplats.

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och elever. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida