Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Fem tips för bättre studieteknik

DELA

Fem tips för bättre studieteknik

Camilla Jönsson är IT-pedagog på AV-Media, Region Kronoberg. I en serie korta artiklar ger hon tips om appar och digitala tjänster som hjälper elever - och lärare. Den här gången handlar det om studieteknik.

Bild

Det är mycket som stör och förstör fokus när en sitter och pluggar. Men det finns knep att ta till. Här följer fem tips för bättre studieteknik som du kan förmedla till dina elever - och kanske ha nytta av själv också?

Sömn, mat och träning

Detta gör oss mer koncentrerade och hjälper till med inlärningen. Försök att ha bra rutiner där du både sover tillräckligt och har tid för att röra på dig. Hjärnan behöver tid för att bearbeta det du pluggat på.

Lägg undan distraktioner

Lägg undan mobiltelefonen, stäng av aviseringar i datorn under tiden som du pluggar.

Planera

Dela upp arbetet i delar, försök inte ta allt på en gång. Planera in vilka dagar och tider i veckan du ska jobba med det. Det är också viktigt att ta pauser och inte sitta för länge.

Repetera

För att minnas det du läst är det viktigt att repetera, gärna efter 10 min och sen dagen efter. Och gärna en vecka efter igen. Då sitter det!

Skapa en överblick

Känns det som att du har tusen sidor att läsa och ta dig igenom. Börja alltid med att skapa dig en överblick över vilka uppgifter som ska vara klara i närtid. Skriv upp och planera.

Camilla Jönsson är IT-pedagog på AV-Media i Region Kronoberg

Camilla Jönsson
Camilla Jönsson är IT-pedagog för Region Kronoberg och arbetar del av sin tjänst för Växjö kommun. I en serie artiklar får du lära sig om nyttiga verktyg och tips som underlättar inlärning för dina elever.

Är det någon fråga du vill att Camilla svarar på här får du gärna skicka den till pedagogvaxjo@vaxjo.se

Camilla har också skrivit om:
Få texter upplästa
Google Keep bringar ordning

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida