Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Välkommen till Pridekonsert!

DELA

Välkommen till Pridekonsert!

Nu är det dags för Musikverkstadens pridekonsert riktad till förskoleåldrarna. Kom in och sjung med oavsett ålder!

Konserten är cirka 30 minuter lång. Och vill du se den igen och igen så kan du göra det.

Karina Garcia och Claudio Pino tycker att musiken, glädjen, sången aldrig får stängas in: alla har rätt till kultur. Därför har de kämpat för att få till stånd en konsert under Prideveckan för förskolebarnen – och den kommer att finnas på Pedagog Växjö.

Musikverkstaden startade i januari 2019 och Karina och Claudio, barnskötare på Ulriksbergs förskola och musiker privat, har varje vecka mött barn i bland annat Ulriksbergskolans lokaler för att dela upplevelser av rytmer, sång, gemenskap och berättande. Men de har också packat sina lådcyklar med instrument och tagit sig till barnen och spelat både inomhus och utomhus.

— Det längtar vi så mycket efter att få göra igen, säger Karina Garcia.

— Kulturen måste vara gratis – och tillgänglig. Det är en rättighet, säger Claudio Pino.

Än så länge har det främst varit de fyra förskolor som Marianne Jenneflod är rektor för, som har fått ta del av musiken och sången, men tanken finns fortfarande ha workshops för andra förskolor.

Pandemin har förstås ändrat förutsättningarna för Musikverkstaden, men Karina och Claudio gör då och då om ett rum, i lokaler dit Ulriksbergs förskola flyttat på grund av ombyggnad, till studio. Resultatet syns på Växjö kommuns Instagramkonto som heter Musikverkstad2020 där mängder av sånger ligger ute.

Hela vårvintern har de två dock försökt hitta en lösning till att nå ut till fler under just Prideveckan.

— Vi jobbar mycket med mångfalden i våra förskolor. Vi träffar dagligen människor från olika länder och kulturer och det är viktigt att kunna sprida ett positivt budskap genom musiken, säger Karina Garcia.

Claudio Pino och Karina Garcia spelar och sjunger.

Helst vill de möta barnen öga mot öga, men Karina Garcia och Claudio Pino är glada över att konserten under Prideveckan kan nå ut till alla förskolor.

Text: Agneta Myrestam

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och elever. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida