Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Olle berättar om Bergkvara slottsruin

DELA

Olle berättar om Bergkvara slottsruin

Den här gången tar Olle Larsson oss med till Bergkvara slott. Vi får veta hur släkten Trolle fick sitt namn och varför det pampiga slottet blev till ruin.

Bild

Filmen om Bergkvara slottsruin är en del i en serie filmer där Olle Larsson besöker platser i Växjö som får vara kuliss för historiska händelser. De är tänkta att användas som ingång till historia: antingen tittar du själv och berättar därefter eller så ser du filmen tillsammans med dina elever. Om du utvecklar dem vidare med frågor eller besök får du gärna dela det med oss!

Filmen är ungefär fem minuter lång och textad.

Foto och redigering: Anna Fritzén

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida