Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Stort värde arbeta för en mottagare

DELA

Stort värde arbeta för en mottagare

Eleverna behöver ha en mottagare när de jobbar i skolan. Om detta handlar boken Värdeskapande lärande som biträdande rektorn Viktoria Lundström på Hovshagaskolan har läst och tycker om. Boken är den tredje som recenseras på Pedagog Växjö.

Boken Värdeskapande lärande

Om värdeskapande lärande kunde recensenten gärna läsa ännu mer av.

Titel: Värdeskapande lärande (2019)
Författare: Maria Wiman
Förlag: Lärarförlaget
Bra för: lärare i hela grundskolan
Plus: Lättläst som ger djup med hjälp av Wimans egna erfarenheter och forskning.
Minus: Aningens kort med endast 171 sidor.

Maria Wiman presenterar värdeskapande lärande som metodik i klassrummet genom elevernas röster, egna erfarenheter och forskning som hon uppmärksammar. Det värdeskapande lärandets syfte är att hitta en mottagare och öka motivationen hos eleverna, enligt eleverna själva.

Wiman väver samman det pedagogiska ledarskapet i klassrummet med kamratbedömningar och relationsbyggande genom de olika projekt som klassen arbetar med.

Vidare lyfter Wiman begrepp som mindset och kasam som viktiga nyckelfaktorer i arbetssättet. I boken finns fler konkreta projekt beskrivna, såsom läsprojekt och källkritik.

Viktoria Lundström
biträdande rektor, Hovshagaskolan

Nya böcker för nyfikna läsare

Läs fler bokrecensioner och ta reda på hur du gör för att själv bli en recensent på Pedagog Växjö.

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida