Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Tre frågor till Gunilla Gustafson

DELA

Tre frågor till Gunilla Gustafson

Gunilla Gustafson är områdeschef för östra området inom utbildningsförvaltningen. Hon fick tre frågor från Juliane Straub som gäller böcker och läslust och Gunilla var inte sen att svara.

Bild

Vad är den största utmaningen i ditt arbete som områdeschef?

— Det är att få tiden att räcka till för allt som är roligt och nödvändigt i mitt jobb. Att få vara en del av barn och ungas utveckling och lärande är så roligt och inspirerande. Varje dag är en ny möjlighet och ibland också svårigheter att ta hand om. Jag leder genom andra, så att ha duktiga medarbetare och kollegor är avgörande för framgång.

Tillsammans är ett ledord för mig.

Har du några framtidsdrömmar som du gärna vill förverkliga?

— Jag är ofta nöjd med livet som det är och tar dan som den kommer. Men en framtidsdröm som jag har, är att bada i alla världshav tillsammans med mina barn.

Vad kan vi göra i Växjö kommun för att öka läsglädjen hos barn och unga?

— Att bli glad i något, längta till något, behärska något, vad det än må vara, är en skön känsla. Jag har själv alltid gillat att läsa. När frågan dök upp funderade jag över om jag kan hitta svaret genom att jämföra med något annat. Hur blir man glad i att åka utför eller fiska?

Jo, någon som du gillar visar dig på möjligheten. Bjuder in dig, tar med dig. Visar dig, uppmuntrar, hjälper. Lånar ut material som passar dig. Tar dig med på svårare utmaningar efterhand – friåkning eller laxfiske. Ni umgås och delar erfarenheter och berättelser.

Jag tror att läsglädje uppstår på samma sätt och att vi Växjö redan har flera ingredienser för läsglädje på plats. Vi har både förskolebibliotek och skolbibliotek. Vi har vuxna som visar på böcker och kraften i det skrivna ordet, som visar på nya titlar, intressen och författare. Ger sig tid att berätta och samtala. Kanske skriva eget! Så tror jag vi väcker läsglädje.

Och slutligen: vem vill du skicka tre frågor till?

— Jag vill skicka tre frågor till Nils Bergön, idrottslärare på Kungsmadskolan:

  • Hur har det varit att distansundervisa i idrott?
  • Har du något tips till grundskolan om/när det blir aktuellt med distansundervisning?
  • Lärarjobbet kan ju engagera dygnets alla timmar. Hur gör du för att koppla av?

KATEGORIER

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida