Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Katedral förbereder för distans

DELA

Katedral förbereder för distans

Inför att gymnasieskolorna går över till distansutbildning fick alla lärare på Katedralskolan en snabbkurs av AV-media så att lektioner ska kunna hållas enligt schema redan från start.

Bild

Camilla Jönsson från AV-Media höll en timslång utbildning för att rusta lärarna för distansutbildning.

På onsdagen samlades Katedralskolans lärare för att påbörja arbetet med att ställa om till distansutbildning. Hela den extrainsatta studiedagen avsätts till att förbereda för distansundervisning som kommer att börja hållas från och med torsdag, den 19 mars.

-Google classroom är precis som mitt klassrum, säger Camilla Jönsson från AV-media och visar hur man lägger en struktur så att eleverna hittar i det digitala klassrummet.

-Att skapa en struktur för hur vi använder classroom är det absolut viktigaste, fortsätter hon och får medhåll av skolans rektor Henrik Ahlin.

Redan i söndags skickade Katedralskolans ledning ut en enkät till skolans lärare där de tillfrågades om vad de ansåg att de hade för förutsättningar att gå över till distansundervisning.

-Vi ville uppskatta vilken kunskap de har. Nu får lärarna en timmes utbildning och så sätter vi en grundstruktur för arbetet framöver. Det är förstås en stor förändring men de flesta anser att det kommer att gå bra och vi försöker att mentalt ställa in oss på att det blir terminen ut. Man tar sig an uppgiften och gör det bästa av situationen.

Eleverna kommer att undervisas i stor utsträckning som möjligt enligt sina ordinarie scheman. Nu fortsätter arbetet med att ta fram modeller för att genomföra examinationer på ett rättssäkert sätt.

Och redan imorgon möter de eleverna, i ett digitalt klassrum.

Text och foto: Anna Fritzén

Mer:
Region Kronobergs AV-media erbjuder stöd och utbildning inom digitalisering. Hos AV-media finns en sida där de samlat olika digitalt material som kan användas vid distansundervisning Länk till annan webbplats..

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida