Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Nationell sajt ger tips om fjärrundervisning

DELA

Nationell sajt ger tips om fjärrundervisning

En ny sajt som tagits fram av bland andra Skolverket visar vägen till fjärrundervisning. Här finns allmänna råd och tips för dig om dina elever skulle behöva undervisas på distans.

Bild

Skolahemma.se är en sajt som sammanställer stöd till skolor om de behöver undervisa på distans. Sajten har tagits fram genom ett samarbete mellan RISE (Research Institutes of Sweden), Skolverket, SKR, Utbildningsradion och Swedish Edtech Industry.

I Sverige har vi mitten av mars 2020 inte valt att stänga hela skolor på grund av den pågående pandemin som covid-19 orsakat. Men för att vara förberedda på om ordinarie klassrumsundervisning inte går att bedriva har en ny sajt tagits fram på uppdrag av Skolverket: skolahemma.se Länk till annan webbplats..

Från skolahemma.se hittas länkar till myndighetsinformation, pedagogiskt material och stöd till att undervisa på distans.

- I en situation då elever, lärare och annan personal inte kan vara i skolan behövs alternativa sätt att ge eleverna utbildning och vi vill stötta i det arbetet, säger Maria Caryll, sektionschef på SKR i ett pressmeddelande.

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida