Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Distansundervisning i Växjö kommun

DELA

Distansundervisning i Växjö kommun

Distansundervisning för kommunens gymnasieelever sker från och med den 19 mars, gymnasiesärskolan undantagen. Här hittar du råd och tips på hur du som lärare kan göra.

Här ovan finns en 14 minuter lång film som berättar hur man kan tänka när undervisande lärare och elever inte är på samma plats. Här under följer lite råd och tips för distansundervisning.

Undervisa elever som är hemma

- Använd Google Classroom för all information mellan dig och dina elever och för att dela ut uppgifter till eleverna. Hitta inte på några andra kanaler.

- Classroom har en "Flödes-flik" i varje grupp. Använd den för information, och låt även eleverna få kommunicera med varandra den vägen.

- Uppmana eleverna att kontrollera sin skol-mail dagligen. Dit får de notifieringar från Classroom, Drive mm. Du kan även nå enskilda elever den vägen.

- Använd i första hand läromedel och verktyg som eleverna är vana vid. Varje nytt verktyg kräver oftast viss inskolning, vilket kan vara svårt när man sitter ensam hemma.

- För kontakt i realtid, använd Google Meet. Där kan du hålla videomöte, med bild, ljud och text-chatt. Det fungerar bra ihop med alla de andra Googleverktygen eleverna har.

- Använd ett externt headset, som mobilheadset för bättre ljud. Lyft upp din dator från bordet för bättre bild.

- Dela material du ska gå igenom under ett videomöte, i förväg i Classroom. Då kan eleverna bättre följa med, ta anteckningar mm.

- Använd tilläggsprogrammet Dela med Classroom, för att dela presentationer, webbsidor mm under ett möte.

- Det är viktigt med rutiner, så var noga med att sätta både datum och inlämningstid på uppgifter. Jobba med Google-kalendern, och schemalägg videomöten.

Tipsa dina elever som studerar hemma om det här:

- Skapa rutiner som du följer. Stig upp, klä på dig, följ schemat.

- Skapa en att-göra lista (i Google Keep t ex) för att inte missa att göra något.

- Använd Googlekalender, för att planera dina studier. Uppgifter och mötesinbjudningar kommer automatiskt dit. Lägg in egna studiepass mm.

- Ät ordentligt. Är du frisk, gå en promenad. Vänta med att titta på Netflix till kvällen, annars fastnar du där.

Bild

Text och film: Per Klasson

Samhällsinformation:

vaxjo.se Länk till annan webbplats. hittar du allmän information om händelseutvecklingen.

På sajten skolahemma.se Länk till annan webbplats. har bland andra Skolverket samlat råd kring undervisning för elever som inte kan vara i skolan.

Hos Skolverket Länk till annan webbplats. sker fortlöpande uppdatering om det nya coronavirusets påverkan på skolan. Här finner du frågor och svar på vanliga frågor.

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida