Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Olle berättar om Inglinge hög

DELA

Olle berättar om Inglinge hög

Här kommer den tredje filmen i en serie där vi besöker historiska platser i Växjö. Historikern och gymnasieläraren Olle Larsson berättar.

Bild

Filmen om Inglinge hög är en del i en serie filmer där Olle Larsson besöker platser i Sverige som får vara kuliss för historiska händelser. De är tänkta att användas som ingång till historia: antingen tittar du själv och berättar därefter eller så ser du filmen tillsammans med dina elever.

Filmen är uppdelad i två korta delar så att ni kan titta en stund och sedan prata om innehållet. Har du yngre barn kanske det finns ord som behöver diskuteras eller förklaras. Eller så kommer frågor som behöver besvaras.

En gravhög från folkvandringstiden

Finns det en skatt?

Se också:
Det finns fler filmer i serien Allas historia. Se gärna när Olle berättar om Kronoberg slottsruin och när han berättar om Växjö för 1000 år sedan

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida