Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Tre frågor till Adèle Elofsson

DELA

Tre frågor till Adèle Elofsson

Hur ser din drömskola ut? Den frågan får Adèle Elofsson som är elevresurs på Lillestadskolan av Cecilia Rindberg i den här veckans Tre frågor.

Bild

Vilka är de största utmaningarna med ditt jobb?

— Utmaningarna är många och det är dem jag gillar. Det varierar också väldigt mycket så en av utmaningarna är nog att jag hela tiden måste vara flexibel i både arbetssätt och tankar.

Min roll på Lillestadskolan är att stödja och se barnen som inte riktigt orkar med en skoldag av olika anledningar.

En annan stor utmaning är att få alla oss runt barnen att tänka i samma spår och arbeta i samma riktning vad gäller både bemötande och förhållningsätt.

Vilka erfarenheter från Sofieberg har du tagit med dig till Lillestadskolan?
— Jag tog med mig till Sofieberg att vi skulle bli tydligare och ha ett tydligare schema för eleverna. Det tog jag med tillbaka till Lillestadskolan, det och ett lågaffektivt bemötande av barn och speciellt de barn som har någon form av funktionsvariation, är viktiga nycklar för att barnen ska må så bra de kan. Det är så vi kan hjälpa dem i skolan och vardagen.

Hur skulle din drömskola se ut?
— Min drömskola ska vara liten och ha små grupper med elever. Vi ska vara många olika kategorier av personal på skolan och alla ska känna sig lika delaktiga och viktiga runt eleverna. Föräldrarna är viktiga i vårt arbete i skolan och på fritids.

Alla anställda ska brinna för att få ett lugn runt eleverna och LAB är självklart.

Vi har bra ändamålsriktiga lokaler med många lite mindre grupprum och vi tillbringar mycket tid i den närbelagda skogen/ängen.

Vi börjar dagen med ett ”Pulspass” för att sedan ta oss an dagen.

Barnen börjar och slutar samma tid varje dag och fritids som tillhör har samma fina förutsättningar till en bra verksamhet. Dagen är strukturerad för att passa eleverna på bästa sätt.

Maten tillagas på skolan och barn som av olika anledningar inte kan äta allt har möjlighet till lite mer ”specialmat”. Vår matsal är lugn och mer ett kök med matplats än en matsal.

Vi personal har bra med planering och reflektionstid. Vi är ett gott Team!

En dag ska min dröm bli sann!

Och till sist: vem vill du ställa tre frågor till?

Jag vill ställa tre frågor till Maria Strand Gustbée på sjukhusskolan.

  • Vad är största utmaningen med att jobba med barnen som av olika anledningar är inlagda och inte kan gå på sin vanliga skola?
  • Hur gör ni för att ni ska klara av att möta elever på så olika nivåer och med så olika anledningar att vara på sjukhuset under längre tid?
  • Finns det något som du skulle vilja göra annorlunda för att allt ska bli ännu bättre för eleverna?

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida