Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Tre frågor till Cecilia Rindberg

DELA

Tre frågor till Cecilia Rindberg

Den goda gemenskapen är något av det allra bästa med att arbeta på en liten arbetsplats tycker Cecilia Rindberg på resursenheten Sofieberg. Linda Axberg har ställt tre frågor till henne om hennes arbete.

Bild

Vad är det bästa med ditt jobb?

—Det bästa med mitt jobb som lärare på Växjö resursenhet Sofieberg är mötet med alla fantastiska elever och engagerade kollegor. Den goda gemenskapen som finns på den lilla arbetsplatsen.

Vad upplever du som den största utmaningen i ditt arbete?

—Den största utmaningen är även det bästa med jobbet, vilket är att bygga relationer så att varje elev ges förutsättning att vara sitt bästa jag. Att ”göra det omöjliga möjligt” se lösningar istället för problem. Att hela tiden vara i en process med att förändra, förbättra och känna av när det är tid att stanna upp och reflektera.

Finns det något pedagogiskt område du skulle vilja utveckla?

—Jag vill och ser framemot att fortsätta utveckla det ämnesövergripande arbetet. Arbeta för att stärka kopplingen mellan skolan och omvärlden, för att på så sätt göra arbetet förståeligt och meningsfullt.

Och: vem skulle du vilja ställa tre frågor till?

Jag vill ställa tre frågor till Adèle Elofsson elevassistent på Lillestadskolan som tidigare har jobbat på Sofieberg:

  • Vilka är de största utmaningarna med ditt jobb?
  • Vilka erfarenheter från Sofieberg har du tagit med dig till Lillestadskolan?
  • Hur skulle din drömskola se ut?

KATEGORIER

Relaterade inlägg

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida