Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Tre frågor till Agneta Enarsson

DELA

Tre frågor till Agneta Enarsson

"Vad skulle du vilja förändra?" är en av de tre frågor Pernilla Tornéus ställer till förskollärare Agneta Enarsson på Alpgatans förskola.

Bild

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till förskollärare och vilken är den främsta anledningen till att du fortsatt att arbeta som det?

— Jag tror jag bestämde mig väldigt tidigt för att arbeta med barn och visste direkt att jag ville läsa barnskötarlinjen på gymnasiet. När jag väl gått färdigt det så klev jag direkt på förskollärarlinjen, även om jag blev erbjuden ett barnskötarjobb, och det är jag glad för idag. Anledningen till att jag fortsatt mitt arbete som förskollärare är nog att jag tyckt att det blivit roligare med åren och jag tycker att det ger mig otroligt mycket och att det är så otroligt viktigt att kunna ge dem den bästa starten och de bästa förutsättningarna jag kan för deras framtid! Jag känner att jag som förskollärare gör ett viktigt jobb och kan göra skillnad.

Vilken är den största förändringen som skett under de åren du jobbat? Nämn gärna både en positiv och en mindre positiv.

— En stor förändring är att när jag började arbeta så fanns det gott om förskollärare och det var svårt att få en tjänst. Nu är det stor brist och inte ovanligt att man arbetare med outbildad personal. Sen tycker jag att förskolan har mycket mer status nu och det är ju såklart väldigt positivt! Vi arbetar mer målinriktat nu och vårt uppdrag tas mer på allvar än tidigare.

Om du fick chansen att förändra något i din verksamhet, vad skulle det i så fall vara?

— Det skulle nog vara ökad reflektionstid då vårt arbete som sagt kräver mer och mer av oss. Vi har mycket att uppfylla och det krävs eftertanke och reflektion för att föra arbetet vidare. Mindre barngrupper är också önskvärt.

Och vem vill du ställa tre frågor till?

— Mina tre frågor vill jag ställa till Linda Axberg på Växjö Montessoriskola:

  • Vad fick dig att gå från kommunal grundskola till Montessori?
  • Vilka fördelar respektive nackdelar ser du om du jämför pedagogiken?
  • Vilken är den största skillnaden?

KATEGORIER

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida