Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Högläsning ökar läsförståelsen

DELA

Högläsning ökar läsförståelsen

Catarina Dahlin Lundberg är bibliotekarie på Bäckaslövskolan. Hit kommer skolans elever en gång i veckan för att lyssna till och prata om böcker.

När Pedagog Växjö besöker biblioteket läser Catarina Dahlin Lundberg Sagan om det röda äpplet för en av skolans två förskoleklasser. Här finns gott om tid att bekanta sig med boken, att aktivt lyssna och att fråga.

- När jag läser är det okej att bryta in och fråga: "vad betyder det?". Det är viktigt för förståelsen, säger hon.

Elevernas val av böcker att låna själva styrs av de egna intressena, men också av de ämnen som klasslärarna berör i undervisningen och som de därigenom fått upp intresset för. Ett bra samspel mellan klasslärare och bibliotekarie ger god hjälp för eleven att hitta rätt bok i biblioteket och gynnar därigenom läsningen.

en kvinna sitter omgiven av böcker i ett bibliotek

Catarina Dahlin Lundberg berättar om vikten av att läsa högt.

Text, foto och redigering: Anna Fritzén

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida