Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Kalender Utbildning Bygga svenska

Utbildning Bygga svenska

DELA

NÄR:

10 mars, 15:00 - 16:00

VAR:

Digitalt via Teams

ARRANGÖR:

Utbildningsförvaltningen, Växjö kommun

KOSTNAD:

Kostnadsfritt

ANMÄLAN:

För mer information, mejla till kursledaren Madeleine Médoc


Bygga svenska är ett bedömningsstöd för nyanlända elevers språkutveckling. Det är framtaget av Skolverket i samarbete med Stockholms universitet. Informationsmöte i mars inleder utbildningen.

Kompetensutveckling i Bygga svenska erbjuds alla lärares som vill utveckla sitt kunnande i bedömning. Materialet är vetenskapligt utformat kring andraspråksutveckling och beprövat före publiceringen år 2018.

Lärarna delas in i två grupper; en för lärare som undervisar elever i årskurs 1–6 och en för lärare i årskurs 7–9 samt Språkintroduktionen. Träffarna kommer att ligga var tredje vecka och är digitala initialt. Föreläsningarna omfattar bland annat: de fem stegen och nyanlända elevers språkutveckling, ord och begrepp, dokumentation och återkoppling till elever och anhöriga samt teoretisk bakgrund till bedömningsmodellen.

För att delta i utbildningen, mejla madeleine.medoc@vaxjo.se


Exempelbild 1200x800

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida