Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Kalender Nya (läraravlastande) personalkategorier i skolan - Vad säger forskningen?

Nya (läraravlastande) personalkategorier i skolan - Vad säger forskningen?

DELA

NÄR:

14 december, 13:00

VAR:

Kalmar, Hörsalen, Falken, Nygatan 18b

ARRANGÖR:

Linnéuniversitetet

KOSTNAD:

Gratis

ANMÄLAN:

Ingen anmälan. Öppet seminarium

Sveriges skolor lider av brist på utbildade lärare samtidigt som trycket på lärare är högt. För att mildra effekterna av lärarbristen och den höga arbetsbelastningen har nya tjänster inrättats som ska överta delar av lärarnas praktiska, administrativa och sociala arbetsuppgifter, så att lärarna kan fokusera på kärnuppgiften – undervisning.

I ett flertal skolor jobbar nu till exempel ”lärarassistenter”, ”heltidsmentorer”, ”klassmentorer”, ”skolresurser” och ”elevkoordinatorer”. Många skolor och kommuner är emellertid osäkra på om de ska inrätta nya befattningar för arbete i skola. Man frågar sig till exempel: Vilken utbildning ska de nya yrkeskategorierna ha? Vad ska de göra? Hur förhåller sig det till vad andra yrkesgrupper på skolan gör? Hur påverkar det elevernas lärande? Hur kan man vara säker på att det leder till avlastning för lärare?

Exempelbild 1200x800

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida