Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Kalender Nätverksträff SV och SVA, 7-9 och gy

Nätverksträff SV och SVA, 7-9 och gy

DELA

NÄR:

12 september, 14:30 - 17:00

VAR:

E-salen, Växjö kommun

ARRANGÖR:

Utbildningsförvaltningen, Växjö kommun

KOSTNAD:

Kostnadsfritt

ANMÄLAN:

Är du intresserad av att veta mer om nätverket, kontakta Anna Bengtsson, verksamhetsutvecklare.


De nätverk som utbildningsförvaltningen i Växjö kommun driver, ska gynna utvecklingsarbete, sprida kunskap och skapa delaktighet mellan nätverkens deltagare i olika verksamheter. Kontaktperson för ämnesnätverket för svenska och svenska som andraspråk nås på e-postadressen: anna.bengtsson4@vaxjo.se

Camilla Gustavsson, biträdande chef på Språk- och kompetenscentrum Växjö, kommer och presenterar verksamheten. Tillsammans med studiehandledare från Språk- och kompetenscentrum berättar hon om den nystartade verksamheten med initial studiehandledning och vad det innebär, samt framgångsfaktorer för en god studiehandledning och ett gott mottagande av nyanlända. Vidare diskuterats möjligheter, svårigheter och utmaningar för en lyckad studiehandledning.

Andra temat för dagen blir skola på vetenskaplig grund och vi för ett samtal kring i vilken utsträckning vi utvecklat ett vetenskapligt förhållningssätt. Vi tittar på Skolforskningsinstitutets systematiska översikter som publicerats på sistone, 2018 lanserades Feedback i skrivundervisningen och i april 2019 presenterades en översikt kring Läsförståelse och undervisning om lässtrategier.

Exempelbild 1200x800

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida