Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Kalender Nätverksträff NO, F-gy

Nätverksträff NO, F-gy

DELA

NÄR:

25 september, 14:30 - 17:00

VAR:

B- och C-salarna, Växjö kommun

ARRANGÖR:

Utbildningsförvaltningen, Växjö kommun

KOSTNAD:

Kostnadsfritt

ANMÄLAN:

Är du intresserad av att veta mer om nätverket, kontakta Anna Bengtsson, verksamhetsutvecklare.


De nätverk som utbildningsförvaltningen i Växjö kommun driver, ska gynna utvecklingsarbete, sprida kunskap och skapa delaktighet mellan nätverkens deltagare i olika verksamheter. Kontaktperson för ämnesnätverket för NO nås på e-postadressen: anna.bengtsson4@vaxjo.se

Cecilia von Otter från Skolinspektionen berättar om deras analys kring Undervisning i NO-ämnen - Att göra naturvetenskapen synlig och relevant för varje elev. I denna analys visar Skolinspektionen på utmaningar och möjligheter till utveckling av undervisningen i de naturorienterande ämnena. Det handlar om hur undervisningen kan göra eleverna delaktiga och visa att kunskaperna är relevanta för dem, att synliggöra det naturvetenskapliga innehållet, att introducera eleverna till naturvetenskapliga processer och ge dem tillgång till det naturvetenskapliga språket. Analysen bygger på iakttagelser från tidigare granskningar, men tar också stöd i senare forskning och i de internationella kunskapsmätningarna.

Exempelbild 1200x800

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida