Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Kalender Inställt Studiebesök kretsloppspark

Inställt: Studiebesök kretsloppspark

DELA

NÄR:

24 mars, 15:30 - 16:30

VAR:

Norremarks kretsloppspark

ARRANGÖR:

Utbildningsförvaltningen

KOSTNAD:

Kostnadsfritt

ANMÄLAN:

Anmälan senast 9 mars via informationsknapp nedan

Med anledning av regeringens beslut att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har Växjö kommun beslutat att ställa in Earth Week, vecka 13.

Därmed utgår även det program som tagits fram specifikt för Utbildningsförvaltningen.

Hur hanterar vi sådant som inte kan slängas i soptunnan? Vilka är utmaningarna i nästa steg mot kretsloppssamhället och cirkulär ekonomi, där avfallet inte längre är ett problem utan en resurs som kan återanvändas? Studiebesöket ingår i programmet Earth week 2020 och vänder sig till lärare.

Det är Anders Lundgren, verksamhetsutvecklare på Södra Smålands Avfall och Miljö som guidar runt i Växjös nya återvinningscentral som öppnades i januari 2019. Nu är det en kretsloppsanpassad mottagning som är dimensionerad för 300 000 besökare per år.

Exempelbild 1200x800

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida