Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Kalender Inställt Myter och fakta kring textilier

Inställt: Myter och fakta kring textilier

DELA

NÄR:

26 mars, 18:00 - 19:00

VAR:

Smålands museum

ARRANGÖR:

Kulturparken Småland och Svensk Form

KOSTNAD:

Kostnad

ANMÄLAN:

Föreläsningen är för allmänheten och ingen anmälan behövs


Med anledning av regeringens beslut att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar har Växjö kommun beslutat att ställa in Earth Week, vecka 13.

Därmed utgår även det program som tagits fram specifikt för Utbildningsförvaltningen.

Anna-Lisa Persson är mönsterkonstruktör, hemslöjdskonsulent och textilvetare. Hon föreläser om textilindustrin där det används stora mängder kemikalier och enorma mängder vatten för att producera kläder. Evenemanget ingår i Earth week 2020.

Textil- och klädkonsumtionen ökar ständigt i vår del av världen och i takt med det blir kläderna ofta bara billigare. Det är en av världens mest nedsmutsande verksamheter där både människor och natur offras i jakten på den billigaste t-shirten. Här presenteras siffror på Sveriges och världens textilkonsumtion att presenteras och olika myter om textila material krossas.

Exempelbild 1200x800

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida