Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Kalender Forskarföreläsning om DNA i miljövården

Forskarföreläsning om DNA i miljövården

DELA

NÄR:

30 mars, 16:00 - 16:45

VAR:

Digitalt

ARRANGÖR:

Naturhistoriska riksmuseet

KOSTNAD:

Ingen kostnad

ANMÄLAN:

Mer info och anmälan via länk nedan

En forskare berättar om hur DNA-analys används inom miljöövervakningen och museipedagogerna tipsar om färdiga lektionsmaterial.

Inom miljöövervakningen analyserar man DNA från prover tagna i miljön, environmental DNA (eDNA). Det kan till exempel handla om spillningsprover eller prover tagna från sjöar eller vattendrag.

Proverna analyseras vid Centrum för genetisk identifiering (CGI) på Naturhistoriska riksmuseet. Förutom att analysera inskickade prover åt till exempel länsstyrelserna, bedriver CGI också egen miljöövervakning. Ett projekt handlar om att uppskatta storleken på den Svenska björnstammen. Även tullen och polisen hör ibland av sig och ber om hjälp att analysera misstänkta beslag.

Under det här webbinariet får du inblick i CGI:s verksamhet och får höra några berättelser ur verkligheten. Passar för lärare i 7-9 och gymnasiet, även lärarstudenter.

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och elever. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida