Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Kalender Evolution ur flera perspektiv

Evolution ur flera perspektiv

DELA

NÄR:

3 oktober, 15:00 - 16:00

VAR:

Digitalt, distansträff 3

ARRANGÖR:

Naturhistoriska riksmuseet

KOSTNAD:

950 kr per deltagare, faktureras efter första träffen

ANMÄLAN:

Anmälan via länken

Distanskurs om evolution för lärare i 4-6. Första träffen är den 5 september.

Under kursen går vi igenom tre olika perspektiv på evolution. Vi börjar med jordens och livets utveckling, fortsätter med anpassningar i naturen och avslutar med människans utveckling. I diskussioner och gemensamma övningar landar vi i begrepp som är viktiga för förståelsen av evolution.

Kursen ger en teoretisk och didaktisk grund att stå på när man ska planera och genomföra undervisning i evolution. Teorin presenteras på ett engagerande sätt i interaktiva webbdelar som görs inför respektive träff.

Träffarna ägnas åt praktiska övningar tillsammans med övriga deltagare, presentationer med didaktiska tips från museets utställningar samt reflektion och diskussion kring lektionsmaterial som testats i förväg. Det finns också utrymme för deltagarnas frågor och funderingar.

Efter genomförd kurs får deltagarna ett kursintyg och en USB-sticka med de lektionsmaterial vi tar upp under kursen, plus några till, sammanlagt ett 20-tal material.

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och elever. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida