Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Kalender Astrobiologi Hitta liv på Mars

Astrobiologi: Hitta liv på Mars

DELA

NÄR:

9 november, 15:30 - 17:00

VAR:

Online

ARRANGÖR:

Bioresurs och Naturhistoriska riksmuseet

KOSTNAD:

Ingen kostnad

ANMÄLAN:

Anmälan och mer info via länken nedan

Hör om forskningen som gjorde att NASA kontaktade Naturhistoriska riksmuseet och workshoppa runt en digital lärresurs på samma tema.

I det här webbinariet, i samarbete med Bioresurs, berättar forskaren Magnus Ivarsson om livet djupt ner i berggrunden, som man hoppas hitta spår av på Mars. Därefter har du möjlighet att testa och reflektera kring en digital lärresurs där uppdraget är att landa på Mars och söka efter spår av liv. Magnus var en av flera experter som hjälpte NASA att utvärdera landningsplatser för Mars 2020 Perseverence Rover.

Zooma med Bioresurs och Naturhistoriska riksmuseet ger dig både fördjupade kunskaper och möjlighet att testa och reflektera kring en digital lärresurs på samma tema. Avslutningsvis frågestund och reflektion.
Passar för lärare i 7-9 och gymnasiet.
Välkommen!

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida