Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Utepedagogikens möjligheter Utepedagogik med förskolebussen

DELA

Utepedagogik med förskolebussen

Förskolebussen i Lammhult är nu inne på sitt andra år med utepedagogisk verksamhet. Innan vi startade verksamheten fick vi pedagoger fortbildning i utomhuspedagogik. Vi är alla fascinerade över vilka möjligheter denna verksamhetsform ger barnen och vår undervisning.

Bild

Varje vecka åker vi ut med förskolebussen till någon av våra tre basplatser Långanäs, Skuggebo eller Bokhultet. Vi besöker samma plats några veckor på rad för att skapa en helhet kring barnens lärande kopplat till det undersökande och upptäckande vi gör på platsen, samt för att barnen ska kunna skapa trygghet till den plats vi är på.

Vi lämnar förskolan kl 9 på morgonen och beger oss mot dagens lärmiljö/basplats, max 30 minuters bussfärd från förskolan. Vi har med oss allt vi behöver för en dag ute, såsom frukt och lunch, pedagogiskt material.
Väl framme på vår basplats varvar vi vår pedagogiska undervisning med utrymme för barnens eget upptäckande, utforskande och lek.
Strax innan kl 15 är vi åter tillbaks på förskolan.

Varje barn får två dagar med bussen, antingen måndag/tisdag eller onsdag/torsdag, då vi är två grupper som använder bussen. De dagar barnen inte åker buss fortsätter vi vårt projektarbete inne på förskolan och kopplar ihop det med vårt arbete ute. Undervisningen ute, skapar en helhet med undervisningen inne.

 

Utepedagogikens möjligheter Maria Markus Petersson maria.petersson@vaxjo.se Lammhults förskola PUBLICERAT: 2019-10-01

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida