Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Redaktionsbloggen God jul och god läsning till alla!

DELA

God jul och god läsning till alla!

Innan vi visste ordet av var det december och den månad då mycket går i rött och mycket är sött. Redaktionen för Pedagog Växjö vill både önska lediga dagar framöver men också vara så besvärlig och be dig som läsare att tänka till om framtiden. Nu eller sen.

Röd tårta dekorerad tårta.

För tredje året i rad har Pedagog Växjö frågat läsare vad som är bra och vad som kan bli bättre. Och ja, många läsare tycker att kvaliteten är god och att Pedagog Växjö är ett stöd i arbetet. Men räcker det? Vad är nästa steg?

Drygt 400 personer, som antingen någon gång har varit med på Pedagog Växjö sedan starten i januari 2019 eller är rektor/chef i utbildningsförvaltningen, fick i november i år 15 frågor om läsvanor och förbättringsåtgärder. Cirka 18 procent svarade, vilket är något färre än åren innan. Alla svar värderas förstås ändå — det är skarp konkurrens om uppmärksamheten där ute — därför är det roligt att se att en stor majoritet av dem som svarat säger att kvaliteten på innehållet är god eller mycket god och 83 procent av dem som svarat tycker att Pedagog Växjös innehåll är relevant. Ett av svaren lyder:

”Kvaliteten är hög. Det är variationer mellan såväl olika skolformer som ämnen. Det är lätt att hitta det tema eller skolform som man söker efter.”

Samtidigt, på frågan: Hur ofta skulle du uppskatta att du besöker Pedagog Växjö? är det vanligaste svaret ”någon gång i månaden” (56 procent av svaren.) Om man lägger till dem som är inne varje vecka, en eller flera gånger, kommer siffran upp till cirka 79 procent.

Enkäter av det här slaget kan inte ge en heltäckande bild. Ska Pedagog Växjö hurra över att majoriteten säger att det är den egna tiden som gör att de inte besöker sajten oftare? Eller är det plats för reflektion? En person skriver så här:

”Planeringstiden räcker inte till. Att använda fritiden till att läsa och lyssna om arbetsrelaterade frågor räcker inte energin till för. Behöver tänka på annat och få återhämtning.”

Vi är glada över att vår avdelning Stöd här på Pedagog Växjö verkar tilltala ungefär hälften av de svarande, medan lika många inte sett avdelningen eller inte använt den. Har du upptäckt Stöd?

Pedagog Växjös innehåll skapas inte bara av huvudredaktionen utan också av dig som arbetar på någon förskola eller skola. Det gäller även om du jobbar på en fristående verksamhet. Pedagog Växjö stänger inga dörrar. Ett bevis på den stora delaktigheten är de hittills 50 stycken bokrecensioner på sajten skrivna av bland andra pedagoger, skolsköterskor och rektorer.

Och vad saknas? Säkert massor. Vill du som inte fått läsarundersökningen, ändå tycka till, skriv då en rad till Pedagog Växjö genom ett mejl till pedagogvaxjo@vaxjo.se.

Alla tillönskas en riktigt god och vilsam jul!

Redaktionsbloggen Agneta Myrestam agneta.myrestam@vaxjo.se Redaktör PUBLICERAT: 2022-12-19

Relaterade inlägg

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och elever. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida