Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Redaktionsbloggen Omvärldskoll mitt i höstterminen 21

DELA

Omvärldskoll mitt i höstterminen 21

Har du koll på vad som händer i skolan och förskolan på nationell nivå? Här hittar du några av de viktigaste förändringarna som påverkar dig i ditt arbete.

Bild

Omvärldskoll är både bra och utvecklande att ha. Här är din genväg både till viktiga förändringarna framöver och till fördjupning av till exempel demokratibegrepp.

Blickar vi framåt mot nästa läsår händer det en hel del för grundskolan. Den 1 juli 2022 kommer nya läroplaner och kursplaner i grundskolan, grundsärskolan, sameskolan och specialskolan. Skolverket har sammanfattat det nya. Länk till annan webbplats.

Du som rektor i skolan får här tips om vad som är bra att tänka på inför och under implementeringen av den nya läroplanen HT22. Länk till annan webbplats.

Hela 2021 är demokratiår, eftersom det är hundra år sedan både kvinnor och män för första gången fick rösta i val till riksdagen, men demokratifrågor blir aldrig inaktuella. Skolverket har tre poddavsnitt Länk till annan webbplats. om skolans utveckling som demokratisk samhällsfunktion som bjuder på olika perspektiv.

Om du istället vill gå handfast in i romers situation är det läge att beställa gratisuppsättning av skolboken Antiziganismen i Sverige Länk till annan webbplats., utgiven av Kommissionen mot antiziganism, som arbetar för att sprida kunskap om romers situation i Sverige.

Funderar du över hur sommarlovskolorna 2021 fungerade? Då har Skolinspektionen kommit med en rapport s Länk till annan webbplats.om bland annat visar att lovskolan uppskattas av eleverna som gått och att insatser behöver göras för att motivera dem som skulle behöva gå.

Slutligen, har du koll på att Eric Haraldsson, skolbibliotekarie på Ringsbergskolan är en ny ledamot av läsrådet Länk till annan webbplats.? Det är Kulturrådet som under hösten inrättat läsrådet som ska vara en drivande och samordnande aktör inom det läsfrämjande arbetet.

Redaktionsbloggen Agneta Myrestam agneta.myrestam@vaxjo.se Redaktör PUBLICERAT: 2021-11-02

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och elever. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida