Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Redaktionsbloggen Snabbt och lätt att hitta rätt

DELA

Snabbt och lätt att hitta rätt

Ny termin och nya friska viljor, hoppas vi. Här kommer ett axplock av vad som timat under sommaren, när du möjligen fanns i hängmattan med ett annat fokus.

Bild

Mormor sa att tålamod är en dygd. Redaktionen på Pedagog Växjö vill hellre formulera det så här, anno 2021:

— Det ska vara lätt att hitta rätt - och det ska gå snabbt.

Därför har vi under sommaren samlat tips och matnyttigt under en ny avdelning som heter Stöd. Vi hoppas att du tycker att den fungerar som precis det: ett stöd i ditt pedagogiska arbete. Är du anställd kanske du inte ens märker att vi ibland länkar till bra grejer på intranätet. Är du inte anställd av Växjö kommun så kommer du tyvärr inte åt det materialet, men frågan är fri om du är extra nyfiken på något du inte kommer åt, kom ihåg det! Under Stöd hittar du just nu material om SKA-arbete, om barn- och elevhälsa, en lista med länkar till digitala resurser med kommunlicens och guider och tips till dig som ska hålla exempelvis föräldramöten digitalt. Saknar du något är det bara att höra av sig.

En annan nyhet är att Per Klassons blogg transformerar och flyttar till vår nya avdelning Stöd. Det kommer att bli mycket bättre: i artikelform kan Pers smarta digitala tips och trix hållas uppdaterade i takt med att program utvecklas och förutsättningar förändras. Camilla Jönsson från AV-media finns också med oss och svarar på frågor om hur man använder digitala hjälpmedel. Ställ gärna frågor till henne, genom att kontakta redaktionen.

Vi vill också, s¨å här i skolstarten ge dig en snabbrepris av vad som hänt:

Vill du själv bidra?

  • Lektionstips: lämna ditt lektionstips/undervisningstips i vårt nya formulär. Tillsammans bygger vi upp en bank av idéer.
  • Blogga! Hör av dig till redaktionen

Några av er har varit igång ett bra tag redan medan andra tar sina första prövande steg upp ur hängmattan och tillbaka in i vardagen. Kanske är det nu du ser som allra klarast hur det borde vara. Berätta för oss vad du saknar eller behöver så hjälps vi åt för att göra vägen framåt ännu bättre att färdas på!

Redaktionsbloggen Agneta Myrestam agneta.myrestam@vaxjo.se Redaktör PUBLICERAT: 2021-08-11

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida