Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Redaktionsbloggen Det du missat samlat på ett ställe

DELA

Det du missat samlat på ett ställe

Dags för terminsstart hösten 2020! Här samlar vi det du (kanske) missade när du var ute och paddlade på annat håll.

Bild

Under vårterminen hölls en samtalsledarutbildning för arbetslagsledare i förskolan, läs hur två av deltagarna tycker att arbetslagsmötena förbättrats efter utbildningen.

Våra bokrecensioner har fått ett varmt mottagande. Här hittar du nyare pedagogisk litteratur som medarbetare har recenserat. Anmäl ditt intresse om du vill recensera en bok, som tack får du behålla boken! Håll utkik på Pedagog Växjö på instagram: där lägger vi numera ut böcker som kommit till redaktionen från olika förlag. Om det är någon särskild bok du vill recensera så beställer vi den. Den allra senaste bokrecensionen är av boken Estetiska ämnen och genus.

Om du klickar på temat film kommer du att se alla filmer på samma sida. Leta därifrån nästa gång du vill se vårt filmade material. Samma gäller för alla teman som bokrecension, forskning, programmering ...

I bloggen utepedagogikens möjligheter skriver Julia Wieslander om hur man skapar pedagogiska miljöer utomhus när man vet att man måste plocka med sig allting in efteråt.

Britta Carlsnäs skriver om att låta barnen vara med och styra vilken väg den pedagogiska resan i barngruppen tar.

Lina Greek skriver om arbetet som SYV på sommarlovet.

Alldeles snart kommer vi att kunna presentera ett par nya bloggar. Redan nu går bloggarna Det livslånga lärandet, Undervisa så att jag förstår och Det lärande fritidshemmet på långtidsvila eftersom medarbetarna bakom dem har nya äventyr på gång i år. Så klart kan du fortfarande läsa redan publicerade inlägg i de bloggarna. Är du intresserad av att blogga hos oss? Hör av dig till pedagogvaxjo@vaxjo.se så berättar vi mer om vad det innebär.

VI-skolor har vi två av i Växjö kommun från och med den här hösten. De tar emot lärarstudenter på det nya lärarprogrammet med verksamhetsintegrerad inriktning som startar nu i höst. Vi kommer att följa dem de närmaste fyra åren. Var med redan från början!

Och så har vi träffat tre bibliotekarier som jobbar på skolbibliotek i världsklass och pratat om bibliotekarierollen och vad som gör jobbet fantastiskt!

Alla batterier är laddade, i både kameror och kroppar, så nu kommer vi gärna ut till er. Hoppas att vi ses i höst!

KATEGORIER

Redaktionsbloggen Anna Fritzen anna.fritzen@vaxjo.se PUBLICERAT: 2020-08-12

Relaterade inlägg

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida