Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Redaktionsbloggen Var vardagsstolt för allt du gör för andra

DELA

Var vardagsstolt för allt du gör för andra

Stolt är ett ord som redan när det trillar över läpparna låter som en uppfordran. Nu är det dags att erkänna hur duktig du har varit! Men om du inte känner så? Då får du läsa vidare.

Bild

Tack till alla i förskolan som entusiastiskt möter de små, oavsett vad namnskylten vid extrakläder och regnbyxor berättar, med kommentaren:

— Så du har Kjolen på dig i dag. Vad roligt!

Tack till lärare högre upp i åldrarna som ser eller anar och bekräftar lite stilla sådär, så att unga människor får vara sig själva och prata lite för mycket eller för all del lite för lite eller bara har tillåtelse att vara avig och svår.

Tack till vuxna som svarar på frågor, har tålamod och äger öppna ögon och sinnen och då och då markerar att "det här står jag för".

Det är ju vi som skulle gå längst fram i tåget eller upp på scenen och säga:

— Jag är stolt över det jag gör för andra människor varje dag.

Stolthet och pride är samma sak. I år är den stora paraden inställd, men allas vardag fortsätter. Det är inte de grandiosa gesterna några få gånger om året som är avgörande, utan människokärleken och måndag till söndag-toleransen. Visst kan det vara underbart att manifestera detta i en glad folkhop under en värmande majsol, men ibland får man fira sig själv — kanske alldeles ensam.

De stora orden och de långa texterna väger inte alltid tyngst. Därför stannar jag här och säger:

— Tack.

Redaktionsbloggen Agneta Myrestam agneta.myrestam@vaxjo.se Redaktör PUBLICERAT: 2020-05-07

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida