Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Redaktionsbloggen God jul och gott nytt PV-år!

DELA

God jul och gott nytt PV-år!

Då var vi halvvägs genom läsåret 19/20. Och vilken termin det har varit! Även om våra dagar ser olika ut så kan vi säkert enas om att det varit mycket och hårt jobb, stora och små framgångar, frustration, besvikelser och mycket att glädjas åt.

Bild

Det stora arbetet sker i din verksamhet. Det ser vi inte minst på alla tips som rullar in från olika delar av Växjö kommun. Många av de tipsen kan du läsa om i form av artiklar på Pedagog Växjö. När vi summerar Pedagog Växjös första år som ju startade mitt i förra läsåret så ser vi följande:

  • Vi har publicerat drygt 80 artiklar och ett tiotal filmer. Sett till kommunkartan har vi rört oss över hela kommunen: från Lammhult och Braås till Nöbbele och Vederslöv, så väl som centrala Växjö. Sök gärna på din egen skola eller förskola. Om du inte får någon träff än: fundera på vad ni är bra på och som ni gärna berättar om! Antingen kommer vi ut till er och intervjuar och fotograferar/filmar eller så skriver, fotar, filmar ni själva.
  • Tolv bloggare har börjat blogga och det finns plats för fler. Särskilt gymnasiet eller ämnesspecifika bloggar välkomnas!
  • Digitala kompetensdagen på Linnéuniversitetet under höstlovet var en hit! Så många goda samtal med många av er vi hade där vid Pedagog Växjös bord ...
  • Nyhetsbrevet Pedagog Växjö-nytt såg dagens ljus i september – och nästa år kommer det att distribueras till alla er som är anställda hos utbildningsförvaltningen och till alla övriga som hör av sig i ett mail till redaktionen och vill bli uppsatta på distribueringslistan.
  • Några följde med oss till Växjökonferensen i januari 2019. Några av er har erbjudits möjlighet att följa med Pedagog Växjö till Växjökonferensen även 2020. Roligt med fortbildning tillsammans i hållbarhetens tecken!
  • Pedagogiska kaféer med språkutvecklande arbetssätt som inriktning hålls under hela läsåret 19/20.
  • Pedagog Växjö har fått ett redaktionsråd som består av Carola Fransson från Centrumskolan, Karin Råhlin från Norregårdskolan, Lars Binkemo från Katedralskolan och Anette Rang, förskolerektor i södra området. Vi träffas fysiskt en gång i månaden, vi möts över Teams en gång i månaden och däremellan arbetar vi självständigt. Kontakta gärna någon av dem om du har idéer, förslag eller annan feedback som kan få Pedagog Växjö att växa. För vem vet vad vi behöver och vill ha om fem år? Om tio år? Kanske är det inte ens en sajt utan något helt annat som vi inte ens kan föreställa oss nu.

För 2020 hoppas vi på många nya och gamla spännande inslag på sajten. Skulle du vilja lyssna på en podd? Vilka skulle prata i den? Och om vad? Vi börjar få en del recensionsexemplar av pedagogisk litteratur till redaktionen. Vill du recensera en bok? Tänk på saken.

Med förhoppning om vilsamma helger och ett idérikt nästa år.

//PV-redaktionen: Anna och Agneta

KATEGORIER

Redaktionsbloggen Anna Fritzen anna.fritzen@vaxjo.se PUBLICERAT: 2019-12-20

Relaterade inlägg

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida