Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar På väg mot nya höjder Belöning avslutar spännande tid

DELA

Belöning avslutar spännande tid

Under läsåret 2020-2021 har vi haft äran att få dela med oss av vår kunskap och våra händelser med alla er som följer Pedagog Växjö. Nu var det dags för oss att runda av - med en belöning.

Bild

Eleverna tar sig an en sista utmaning.

Vi har lärt oss otroligt mycket genom att vara en av flera pedagogiska bloggar som finns på Pedagog Växjö. Vi hoppas också att ni som läst och följt oss har kunnat ta del av det som vi vill förmedla. Vårt motto har varit att man ska kunna tänka om och anpassa utifrån sina förutsättningar, för att ge eleverna ett lustfyllt och motiverande lärande.

Innan vi binder ihop säcken måste vi ändå få stoltsera med ännu en belöning som klassen fått njuta av!

Mokekylmodell

Efter vårens alla utmaningar och den slutgiltliga reflektionen fick vi ta emot vårens belöning, som i år är ett äventyr på Huseby bruk, där vi skulle möta “ingenjörens dilemma”. På grund av rådande situation med pandemin, var vi tvungna att åka vid två olika tillfällen med halvklass.

Men inget ont som inte för någonting gott med sig. Vi hinner prata och umgås med alla under dagen när det är halvklass, och det gänget som är kvar på skolan kan få extra tid med läraren under lektionerna. Win win tycker vi!

Väl på plats på Huseby delades vi upp i två mindre grupper och varje grupp fick instruktioner och vägledning om vad som skulle hända den kommande timmen. Ena gruppen skulle lösa ingenjörens dilemma, som innebar flera olika stationer utomhus på Huseby, där det gällde att ha huvudet på skaft och ha is i magen. Eleverna insåg att det krävs att man lyssnar och följer instruktionerna noga för att få fram resultatet.

Huseby slott

Husebybesök blev belöning.

Den andra gruppen blev “inlåst” och fick en rad olika problem att lösa för att komma fram till den rätta koden för att ta sig ut ur slottet på Huseby. Visst är det lite viktigt att kunna lite om allt, till exempelvis visade det sig att det var bra att kunna de romerska siffrorna.

Med flaggan i topp avslutar vi ännu en fantastisk terminen med “Mot nya höjder”. Vi är så tacksamma över att vi har hoppat på det här och hur mycket det har gett oss som pedagoger, men också hur mycket det ger till eleverna. Efter att vi har utvärderat våra tre år med eleverna - och också med föräldrarna - så är det “Mot nya höjder” som ligger i topp, och att vi som lärare har gett dem möjligheten att vara med. Det är då man sträcker på sig lite extra som lärare och är stolt över det arbete man har gjort tillsammans med sin klass.

Med dessa ord vill vi, Klara och Lisa, tacka för oss och önska alla er där ute ett stort lycka till med det fantastiska jobb ni lägger ner på era fina elever. Men framför allt en påminnelse att man ibland måste stanna upp och njuta av guldstunden som man har framför sig.

Med värme
Klara och Lisa

På väg mot nya höjder Klara Steen-Petersson Lisa Ström klara.steen-petersson@vaxjo.se Vederslöv skola PUBLICERAT: 2021-05-25

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida