Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar På väg mot nya höjder Experimentera och ta ett skogsbad

DELA

Experimentera och ta ett skogsbad

Visst är det väl så att mitt i en terminen börjar alla känna av att det finns mycket att göra. Så även för oss! Vi har just nu en åk 6, och de muntliga nationella proven är igång, så för vår del är det fullt fokus på det. Men vi behöver också bryta av lite grann med andra aktiviteter.

Barnhänder som håller ett föremål med hjälp av trådar

Mot nya höjder är en perfekt aktivitet att plocka in när man känner att eleverna börja bli lite trötta när höstmörkret knackar på.

Under veckan har våra kollegor i åk 4 haft besök av Maker-bussen, digitalt. Spännande och kul att se att man hittar lösningar trots omständigheterna! Det är ett fint sätt att engagera eleverna och få in lite annorlunda aktiviteter i undervisningen, även när vi har besöksförbud på skolan.

Sol som går ned i sjön

Ett hett tips till alla lärare där ute är att gå in på Mot nya höjders hemsida och klicka er vidare på “ladda ner utmaningar”. Där finns en uppsjö av olika lektioner/övningar som man kan plocka rakt av, eller anpassa utifrån sin klass och det material som man har att tillgå.

Ett tips är att använda exempelvis “make it move” till lite rörelseaktiviteter mellan lektioner, eller varför inte använda er av några experiment i klassens egen adventskalender i år?

Ett annat tips är att köra lite skogsbad emellanåt, när klassen behöver en paus, det ger en avslappnande känsla i gruppen. För minsann behöver vi väl alla pausa lite i från alla olika aktiviteter ibland.

Skogsbad har sitt ursprung i Japan, då många kontorsarbetare under 70-talet dog av karoshi (död på grund av utarbetning). Skogsbad innebär att man tar “ett dopp i det gröna”.

Sätt er ner i en skogsdunge och under tystnad slappnar av. Tänk på att ta in alla intrycken som finns i omgivningen, lukt, syn och hörsel ska vara aktiva!

På väg mot nya höjder Klara Steen-Petersson Lisa Ström klara.steen-petersson@vaxjo.se Vederslöv skola PUBLICERAT: 2020-12-01

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida