Sök
Translate

Use Google to translate this website

DELA

Här på Trummen

På Trummens förskola försöker vi utmana oss själva genom att testa nya strategier, vi har valt att tro på barnen och därför har vi skapat tillfällen som utmanar och ger barnen tillit till sin förmåga. 

Bild

Förskolan ligger i ett flerfamiljshus vid Trummens strand, vi ser närheten till grannar och naturen som en stor tillgång. Barnen träffar ofta nya människor och knyter kontakter med andra barn som besöker Geometriparken.

Här på Trummen har vi fyra avdelningar med barn födda -16 till -18. Förskolan är byggd i två plan, uppe har de yngre barnen två avdelningar och en utegård som ligger på taket ihop med alla grannarnas uteplatser. Nere befinner sig de äldre barnen, de har ingen egen gård men besöker gärna den nybyggda Geometriparken eller drar iväg på äventyr med lådcyklarna.

Bild

I Gastronomen som är vår restaurang dukar vi upp för frukost, lunch och mellanmål i en buffé. Här får barnen möjlighet att med en närvarande pedagog lägga upp sin egen mat och de ser tydligt vad som finns att välja på.

Bild

Förskolan är Reggio Emilia-inspirerad, vilket för oss betyder att vi vill arbeta hållbart och tro på det kompetenta barnet. Vi ser olikheter som en tillgång och att respekten för varandra, naturen och materialet blir en levande del i vår utbildning. Barnen får möta varandra i inspirerande miljöer där vi uttrycker oss hundraspråkligt för att på så sätt främja alla barnens uttryckssätt så som dans, lera, måleri och sång - inte bara talet. Barnen arbetar projekterande och genom pedagogisk dokumentation följer vi barnens intresse kring de olika valda områdena och på så vis får projekten leva vidare. Hållbar framtid är det övergripande projektet vi arbetar i på förskolan. Vi vill genom detta visa en enad front och framhäva vikten av att vi alla tar ansvar för vår natur och miljö.

KATEGORIER

Omvärlden som lekplats Julia Wieslander julia.wieslander@vaxjo.se Trummens förskola PUBLICERAT: 2019-10-07

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida