Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Naturligtvis - NO för alla Alla har förmågan att lyckas

DELA

Alla har förmågan att lyckas

Mitt första inlägg (någonsin) som bloggare och mina tankar är överallt.  Förhoppningen är att någon lärare finner mina inlägg intressanta, och blir inspirerad eller motiverad.
Här kommer ni kunna läsa och följa hur jag arbetar i NO och teknik, utifrån de framgångsfaktorer som finns kopplade till lärande.

Bild

Jag utgår ifrån att alla har förmågan att lyckas, oavsett vad man företar sig. Vägen dit kan vara olika lång, beroende på faktorer som motivation, inspiration, och misslyckanden. Tankesättet kallas för growth mindset, och innebär kortfattat att om man bara lägger ner tid på arbetet och inte ger upp så kommer man att lära sig.

Elever som har svårigheter i ett ämne kan ofta få höra olika förklaringar till detta “jag hade också svårt för fysik och matte, så det har nog du också” vilket kan bidra till att eleven redan på förväg har låga förväntningar på sig själv och därför ger upp vid minsta motgång. Där har vi lärare en viktig roll att förklara att eleven inte kan just nu, men att hen kommer att lära sig det, ett steg i taget.

Som jag nämner tidigare i inlägget så kommer ni få följa mina erfarenheter och upplevelser från NO- och teknikundervisning, både lyckade och misslyckade tillfällen. I min quest för att lyckas använder jag digitala verktyg som förenklar vardagen i ett försök att få eleverna att känna en ökad tilltro till sig själva.

“Little by little, one travels far” - J.R.R Tolkien

Naturligtvis - NO för alla Martin Wikman martin.wikman@vaxjo.se Ingestad skola PUBLICERAT: 2018-12-05

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida