Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar En förskola blir till Inflyttningscirkus!

DELA

Inflyttningscirkus!

Vi var såå förväntansfulla! När det bara var en vecka kvar och vi hade packat ihop nästan allt och lokalerna började eka … togs beslutet att vi inte fick flytta in i de nya lokalerna ännu, eftersom vår nya utemiljö inte var klar och därmed inte är en trygg miljö för barn att vara på. Vårt nya inflyttningsdatum på Trummens förskola blir istället 5 december.

Bild

När vi fick detta besked blev vi i personalen väldigt besvikna. Vårdnadshavarna fick ett informationsbrev om att flytten skulle skjutas fram tills den 5 december och de fick en förklaring till varför det blev så. Vi fick intrycket av att vårdnadshavarna hade förståelse för det ändrade flyttdatumet. Det vi ser fram emot mest på Trummens förskola är de nya lokalerna och vår nya utegård samt alla nya utmaningar som vi kommer att möta där. Hur kommer barnen att reagera? Våra barn är 1-2,5 år gamla så ett ändrat flyttdatum reagerade de inte på. Vi har försökt förbereda barnen så bra vi kan med att prata om flytten med hjälp av ritprat och olika bilder på exempelvis våra flyttkartonger och på både Södergårdens förskola och Trummens förskola. Det har vi gjort för att de ska få en förståelse för att vi nu flyttar från Södergårdens förskola till Trummens förskola.

Sedan Södergården öppnade i januari 2018 har vi väntat på att bygget och flytten till Trummens förskola ska bli klar. Vi har haft två stängningsdagar på Södergårdens förskola i november och då har vi flyttat nästan alla leksaker och även en del möbler till Trummens förskola ifrån Södergården. Under stängningsdagarna har vi även passat på att bygga upp nya miljöer. På Södergårdens förskola har vi just nu två avdelningar men på Trummens förskola kommer vi att starta ytterligare två avdelningar i januari 2019. Namnen på de fyra avdelningarna kommer att bli Biologen, Astronomen, Utforskaren och Upptäckaren.

Hoppas ni vill följa med oss under denna cirkus!!

KATEGORIER

En förskola blir till Josefine Gustavsson josefine.gustavsson@skola.vaxjo.se Trummens förskola PUBLICERAT: 2018-11-29

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida