Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Elevhälsan i mitt hjärta En skolgårdspromenad i förundran

DELA

En skolgårdspromenad i förundran

Idag vill jag berätta om något som jag önskar alla fick uppleva på sin arbetsplats. Nämligen att bli bemötta med värme och omtanke, kramar och stärkande ord.

Bild

Varje dag får jag omfamna detta och det är som att hjärtat svämmar över. Jag kliver in på skolgården och där kommer de. Några barn kommer springande, ofta med flygande skosnören som väntar på att bli knutna. I den stunden hinns det inte med. Innan jag hinner blinka, så är armarna fyllda med barn. Andra barn kikar fram under kepsen, ett leende och igenkännande nickning. En nickning som för mig symboliserar ”vi delar något tillsammans” och det behövs inte mer än den där nickningen för att checka in i närvaron. Jag rör mig sakta på skolgården och mot mitt rum. Barn som hälsar glatt, barn som hälsar med en blick av svårmod. Där ord inte behövs för vi vet båda två vad vemodet står för, ett barn som vet att jag vet…

Jag hinner in på mitt rum, landa i alla känslor som kommer över mig. En skolgårdspromenad som kan innebära så mycket för mig. Barnen möter mig med en sådan värme och omtanke. Tänk att varje dag komma till jobbet och något ler, skiner upp i hela ansiktet och kramar väntar. Det är något jag önskar att alla fick uppleva när de kliver in på sin arbetsplats. Vi har mycket att ta lärdom av från våra barn.

Jag kommer av mig för en stund. Glömmer bort vad jag skulle göra då känslorna tillfälligt kommer i vägen, men jag tar några andetag av glädje. Tacksam att jag får göra det jag gör.

Redo att möta en ny dag.

Ta hand om dig, ta hand om varandra.

Sandra

Elevhälsan i mitt hjärta Sandra Österström sandra.osterstrom@vaxjo.se Skolsköterska Kalvsvik Vederslöv Tävelsås PUBLICERAT: 2022-09-06

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och elever. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida