Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Elevhälsan i mitt hjärta ”För att se mig själv, behöver jag bli sedd”

DELA

”För att se mig själv, behöver jag bli sedd”

Under större delen av mitt liv har jag arbetat med barn och föräldrar, på olika sätt. Mitt hjärta slår extra för det hälsofrämjande och relationella arbetet, samt anknytningsprocessen.

Bild

I grunden är jag sjuksköterska med en specialistutbildning inom barn- och ungdom. Därefter har jag bland annat tagit del av utbildningar och kurser inom utvecklingspsykologi, anknytning och det relationella arbetet. Jag har oftast någon kurs på gång. Mitt hjärta slår extra för det hälsofrämjande och relationella arbetet, samt anknytningsprocessen.

Sandra Österström heter jag och arbetar som skolsköterska på skolorna i Vederslöv, Tävelsås och Kalvsvik. Jag har även delar av min tjänst där jag arbetar relationsstärkande med eleverna.

Framöver kommer du få följa olika vägar och vägskäl på min resa i mötet med barn, ungdomar och andra fina människor i skolans värld. Fokus kommer ligga på mina hjärtefrågor, det relationella arbetet med utgångspunkten ”För att se mig själv, behöver jag bli sedd”.

Välkommen att följa med!

I det här ögonblicket i just denna bild, så landade några ord inom mig.

Något som jag tycker är viktigt att omfamna och förstå, oberoende av vem vi är och var vi befinner oss i livet 💙.

”Varje litet steg blir till slut en mil.
Ibland är stegen lätta.
Ibland är stegen trevande.
Oavsett om vi är barn eller vuxen.
Behöver vi vila våra steg.
Emellanåt.
Bli buren en stund.
Bli omfamnad.
Bli ompysslad.
Detta för att samla ny energi.
Känna den villkorslösa kärleken.
I relationen till varandra.
För att därefter.
Kunna traska vidare”

Ta hand om dig och varandra!

Med Värme Sandra

Elevhälsan i mitt hjärta Sandra Österström sandra.osterstrom@vaxjo.se Skolsköterska Kalvsvik Vederslöv Tävelsås PUBLICERAT: 2020-11-17

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida