Sök
Translate

Use Google to translate this website

DELA

Mer SYV åt alla!

Nu blir det lite mer SYV här på Pedagog Växjö igen! Jag är tillbaka efter min föräldraledighet och tänkte att det passar bra att publicera första blogginlägget på vägledningens dag - 8/10! Efter ett år hemma med restriktioner känns det roligt att få träffa elever och kollegor igen.

Bild

Eleverna som gick i årskurs 7 när jag försvann iväg, går idag i årskurs 9, tänk vad tiden går!

Från och med nu är jag endast på NOT, som snart kommer tillhöra nya Hagavikskolan. För er som inte känner till NOT så är det en enhet på Fagrabäckskolan som är inriktad mot natur och teknik. NOT har i dagsläget åtta klasser i åk 7-9 och finns i paviljonger bakom Teknikum.

Under det kommande läsåret kommer jag skriva om studie- och yrkesvägledning i grundskolans tidiga årskurser här på bloggen och om Yrkes-SM som arrangeras i Växjö i maj. Yrkes-SM är Sveriges största yrkesevenemang för unga och har som mål att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Det känns fantastiskt roligt att Växjö kommer arrangera Yrkes-SM och jag tror och hoppas att många skolor runt omkring kommer engagera sig. Jag vill avsluta inlägget med ett tips till er som undervisar i årskurs 8, anmäl er till yrkeskampen! Och läs gärna mer om yrkeskampen Länk till annan webbplats. och Yrkes-SM Länk till annan webbplats..

Det livslånga lärandet Lina Greek lina.greek@vaxjo.se PUBLICERAT: 2021-10-08

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida