Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Det livslånga lärandet Nätverkande berikar

DELA

Nätverkande berikar

Ett par gånger per termin möts jag och mina SYV-kollegor från de kommunala grund- och gymnasieskolorna i ett yrkesnätverk. Vi är flera som är själva i vår yrkesroll ute på skolorna och förenas genom dessa träffar.

På nätverksträffarna ses vi oftast på någon av skolorna och diskuterar vad som är på gång, både i Växjö och i SYV-världen. Vi utbyter erfarenheter och delar med oss av vad som händer i vardagen i vår yrkesroll. I november hade vi ett lite annorlunda yrkesnätverk, då möttes vi istället upp på Volvo Construcion Equipment i Braås!

Bild

Besök på företag bidrar till ökad kunskap om yrken och kompetensbehov

Besöket inleddes med presentation av företaget och dess historia. Vi fick också information om karriärmöjligheterna och hur rekryteringsbehovet ser ut framöver.

Efter dialog och fika delades vi in i två grupper och fick en guidad tur i produktionen och besöket avslutades med gruppbild framför den största modellen av dumper som tillverkas - A60H.

Det livslånga lärandet Lina Greek lina.greek@vaxjo.se PUBLICERAT: 2019-12-18

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och elever. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida