Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Det livslånga lärandet Genom bild tränar elever valkompetens

DELA

Genom bild tränar elever valkompetens

En viktig del i mitt arbete är att skapa goda relationer med eleverna. Under våren har jag tillsammans med en av skolans bildlärare haft ett projekt i årskurs 7.

Bild

Eleverna fick ge varandra lappar med egenskaper

Veckorna mellan sport- och påsklovet är en period mellan gymnasievalet och omvalsperioden då det passar bra för mig att vara med i andra årskurser än 9:orna. Temat vi hade på bildlektionerna var självkännedom där eleverna skulle göra collage om sig själva. Projektet inleddes med att jag var med på en bildlektion då vi introducerade temat och eleverna fick sätta igång och jobba. Efter det jobbade eleverna på i ett par veckor och vid sista tillfället var jag tillbaka och fick ta del av deras arbeten. Det blev ett utmärkt tillfälle för mig att lära känna eleverna i årskurs 7! Eleverna utgick från en tärning som jag hittade på internet. Varje sida hade ett tema och de fick själva välja vad de ville ha med på sitt collage. Favoriter, egenskaper och drömmar var några av sakerna eleverna skulle illustrera och tolka. Projektet blev en bra start i arbetet med att utveckla elevernas valkompetens. Inför kommande studie- och yrkesval gäller det att eleverna känner till sig själva för att kunna orientera sig.

Det livslånga lärandet Lina Greek lina.greek@vaxjo.se PUBLICERAT: 2019-06-12

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida