Sök
Translate

Use Google to translate this website

DELA

Jämställd PRAO

Tidigare i höstas var jag och ett gäng andra studie- och yrkesvägledare inbjudna till EPIC av Vård- och omsorgscollege och Teknikcollege Kronoberg för att prata om jämställd PRAO. Teknikcollege Kronoberg samt Vård- och omsorgscollege Kronoberg brinner för frågan om jämställdhet inom respektive branscher och att ungdomar ska få möjligheten att göra ett fritt yrkesval.

Bild

Anneli Harnegård (ordförande Vård- och omsorgscollege Kronoberg) och Anders Paulsson (ordförande Teknikcollege Kronoberg) var nyfikna på hur vi studie- och yrkesvägledare ser på utvecklingsmöjligheterna av PRAO och under dagen hade vi intressanta diskussioner.

Under dagen diskuterade vi hur vi jobba för att elever ska tänka bredare när de väljer PRAO-plats och hur könsfördelningen ser ut inom de olika branscherna. Elever tänker på olika sätt när de väljer plats. En del väljer en PRAO-plats där de får prova på ett yrke de är intresserade av men en många elever väljer en plats utan att fundera på om det kan vara värdefullt inför kommande studie- och yrkesval.

Hur rekryterar vi framtidens arbetskraft och hur minskar vi stereotypa val?

Det är få elever som tar chansen att välja en PRAO-plats inom en bransch som de kan lite om, hur kan vi göra PRAO:n till ett sätt där fler unga får en bredare bild av arbetslivet och kunskaper om områden där det finna goda jobbmöjligheter?

Efter en dag med spännande diskussioner och erfarenhetsutbyte ser jag fram emot att jobba vidare med detta!

Det livslånga lärandet Lina Greek lina.greek@vaxjo.se PUBLICERAT: 2018-12-21

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida