Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Det livslånga lärandet SYV-dag på Ryssbygymnasiet

DELA

SYV-dag på Ryssbygymnasiet

Virkeslära, viltvård, klättring, julbord och laboration, det och mycket mer fick vi lära oss om och uppleva på Ryssbygymnasiets SYV-dag!

Torsdagen den 6 december var jag och ett gäng studie- och yrkesvägledare på Ryssbygymnasiet för att lära oss mer om deras utbildningar och vilka framtidsmöjligheter det finns för elever som väljer att studera där.

 

Kort om Ryssbygymnasiet: Skolan ägs av Region Kronoberg (huvudägare), VIDA och Rottne AB. På skolan går ca 220 elever och har plats för 170 elever på skolans internat. På skolan finns restaurang- och livsmedelsprogrammet med inriktning kök & servering samt naturbruksprogrammet med inriktning skog (profiler: natur & äventyr, skog och jakt & viltvård). Dessutom erbjuds en naturvetenskaplig profil på naturbruksprogrammet med möjlighet att läsa utökat program för en bredare behörighet till vidare studier.

 

Vid varje läsårsstart får vi SYV:are inbjudningar till SYV-dagar på gymnasieskolorna i Växjö. Katedral, Kungsmad och Teknikum var för sig, samt friskolorna som brukar slå ihop till en heldag. På SYV-dagarna får vi information om skolorna, vad som är nytt och hur programutbudet ska se ut inför nästkommande års antagning. Vi får möjligheten att diskutera frågor som vi stöter på i vår vardag och se skolornas lokaler. SYV-dagarna är väldigt värdefulla för mig och jag har stor nytta av informationen när jag vägleder åk 9 inför deras kommande gymnasieval.

 

Ryssbygymnasiet bjöd in till en heldag där vi fick se och uppleva skolan. Förutom en trevlig jullunch och information fick vi uppleva skolan genom en promenad där vi såg hjortar, träffade elever som höll på med virkeslära och såg maskiner i skogen.

 

Jag bär alltid med mig nya perspektiv och kunskaper från dagar som den här. Som exempelvis vad man kan göra efter att ha gått natur och äventyr på Ryssby. En av profilerna är klättring och vi pratade om i vilka yrken man kan behöva ha kunskaper i klättring. Det kan vara en karriärväg att utbilda personer som jobbar inom exempelvis kraft- och vindindustrin eller med underhållsarbeten i industriklättring för en säker arbetsmiljö!


Det livslånga lärandet Lina Greek lina.greek@vaxjo.se PUBLICERAT: 2018-12-11

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida