Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Det livslånga lärandet Välkomna till min blogg på Pedagog Växjö!

DELA

Välkomna till min blogg på Pedagog Växjö!

Första gången jag hörde talas om pedagog Växjö var i juni då jag och mina SYV-kollegor på grundskolorna och gymnasieskolorna i Växjö kommun träffades i vårt yrkesnätverk. Jag tyckte det lät väldigt spännande, så jag tittade på Malmö och Göteborgs motsvarigheter. Där upptäckte jag snabbt att det fanns väldigt lite om studie- och yrkesvägledning på de båda sidorna. Det kändes trist att det inte fanns så mycket om studie- och yrkesvägledning på varken Malmös eller Göteborgs plattformar. Det skall det däremot bli ändring på nu här på Pedagog Växjö!

Bild

 I min blogg kommer ni att få följa vägledning i både snäv och vid bemärkelse. Med andra ord handlar bloggen om hur alla vi i skolan kan jobba med studie- och yrkesvägledning och hur jag som SYV jobbar med vägledning enskilt och i grupp.
Jag har mitt kontor på Fagrabäckskolan, en trappa upp precis intill expeditionen där administratörer, samordnare och rektorer sitter. En synlig men också lite osynlig plats. Många som går förbi ställer frågor till mig som jag får hänvisa vidare in till administratörerna, men det gör mig inget för kontakten med elever är det viktigaste i mitt yrke! När jag satt och skrev det här inlägget hörde jag två elever som hade varit inne på expeditionen och fått hjälp med sina chromebooks. Jag hann inte se dem men förmodligen går de i åk 7. “Vem sitter där inne?” sa den ena, “Jag tror det är studievägledaren” svarade den andre. “Vad är det?” “Vet inte”. Mitt mål är att alla på skolan, såväl elever som lärare, lokalvårdare, vaktmästare, studiehandledare och alla andra som arbetar och vistas i skolan ska känna till vad en studie- och yrkesvägledare gör och vad vårt uppdrag är. Det hoppas jag att kunna förmedla genom den här bloggen!


I maj 2018 började jag jobba i östra området i Växjö kommun. Jag hoppas att ni kommer att finna det intressant att få följa mig i min vardag på Fagrabäckskolan (och NoT) samt i andra uppdrag jag har i min roll som studie- och yrkesvägledare!

Det livslånga lärandet Lina Greek lina.greek@vaxjo.se PUBLICERAT: 2018-11-29

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och elever. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida