Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Det lärande fritidshemmet Ovanlig tid behöver lek och traditioner

DELA

Ovanlig tid behöver lek och traditioner

Visst är det en märklig tid just nu med läget som råder i världen. På något sätt verkar allt vara mer eller mindre ovisst med tanke på viruset som florerar. Trots detta gäller det att hitta en fungerande vardag och meningsfull undervisning. Påsktraditioner och lekar måste få utrymme, virus eller inte.

Bild

Påskveckan försökte vi med hjälp av eleverna att utforma en verksamhet som var givande, lärande och framförallt rolig för eleverna. Därför inleddes veckan med en påskjakt som våra studenter från Linnéuniversitetet var ansvariga för. Eleverna fick i grupp leta upp olika påskägg som innehöll bokstäver som tillsammans bildade ett ord. När eleverna var klara avslutade vi med att grilla hamburgare i det fina vädret. Stod man i solen var det faktiskt väldigt varmt och behöver jag skriva att maten gick hem hos väldigt många elever? En härlig start på en påskig vecka.

Vi fortsatte sedan i lekarnas tecken och ställde till med en påskutmaning på tisdagen. Eleverna blev uppdelade i olika lag och fick sedan anta utmaningar som ”Vem är surast?” ”Bäst teknik” och ”Starkast lungor”. Eleverna hade inte en aning om vad detta betydde utan här gällde de att vara modig nog och anta utmaningen.

Eleverna fick äta citroner och den som gjorde mest grimaser vann. Ett ballerinakex skulle balanseras på ögat och sedan landa ner i munnen utan att använda händerna. Det var en väldigt uppskattad utmaning.

- Ååå gott! tyckte många elever och råkade visst använda handen ändå och ett kex slank ner i munnen.

Förutom detta skapade vi och sydde kycklingar och hästar och allt möjligt som eleverna kom på. Vi spelade tv-spel och provade på att poppa popcorn över en eld.

Ja, trots dessa tider så fortgår fortfarande vardagen och det gäller att göra det bästa av varje dag.

Ta hand om er!

KATEGORIER

Det lärande fritidshemmet Maria Holmström Qvant Maria.HolmstromQvant@vaxjo.se Hovshagaskolans fritidshem PUBLICERAT: 2020-04-16

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida