Sök
Translate

Use Google to translate this website

Hem Bloggar Det lärande fritidshemmet Vad gör ni på fritids?

DELA

Vad gör ni på fritids?

Har ni ett eget kapitel i läroplanen? Gör ni en pedagogisk planering inför aktiviteterna? Anser du att du haft användning av din utbildning i ditt yrke? Det här är frågor som jag fått under mina ungefär 1,5 verksamma år som lärare i fritidshem.
Frågor som behöver ges svar på. För om vi inte frågar får vi inte veta. Om det inte är så att vi berättar. Och det är de jag tänkte ta tillfället i akt och göra med hjälp av den här bloggen.

Bild

Jag tänkte med text och bild visa er hur en vanlig eller ovanlig dag på fritids kan se ut. Hur arbetet bakom det vi gör i fritidshemmet går till och hur vi tänker när vi sätter upp aktiviteter till verksamheten. Hur vi arbetar i enlighet med läroplanen och hur vi arbetar med miljön ute som inne samt hur elevinflytandet kan se ut i praktiken.

För att hålla mig kort. Svaret på första frågan om vad vi gör på fritids : Vi gör en massa, jag kommer snart att berätta mer. Men inte i det här inlägget.
Ja, vi har ett eget kapitel i läroplanen, kapitel fyra Länk till annan webbplats. och om du inte orkar läsa så kommer jag berätta mer om de senare, fast i ett annat inlägg.
Pedagogisk planering? Absolut gör vi det, jag ska visa. Men sen! Och om jag haft användning av min utbildning i mitt yrke? Det har jag haft, självklart hade utbildningen kunnat se annorlunda ut men många delar har varit till stor hjälp för mig. Som sagt, ämnena som jag vill skriva om är många.

Och om vi ska gå in på vad vi sysslar med just nu i fritidshemmet så kan jag säga att i skrivande stund har vi nyss avslutat Mello-temat här på fritids. Melodifestivalen-temat är ett av många teman som vi arbetar med på fritids och jag ser fram emot att skriva om Mello-temat och andra teman mer detaljerat.

Det var allt för nu. Vi hörs!

KATEGORIER

Det lärande fritidshemmet Maria Holmström Qvant Maria.HolmstromQvant@vaxjo.se Hovshagaskolans fritidshem PUBLICERAT: 2019-03-14

Detta är Pedagog Växjö

Pedagog Växjö är en sajt för oss och av oss som jobbar i någon av Växjö kommuns kommunala eller fristående verksamheter för barn och unga. Här delar vi med oss av vårt eget arbete, inspireras av varandra, hittar nyheter och växer i våra uppdrag. Innehållet byggs upp av oss alla tillsammans.

Här hittar du oss

Länk till Växjö kommuns hemsida